I Berlingske Tidende d. 31. dec. Beskrives følgende dilemma vedrørende teambuilding, som jeg gerne vil forsøge at svare på.

Dilemmaet er beskrevet som følgende:

Hvad gør du som leder, når der er kaldt til teambuilding, og de planlagte aktiviteter overskrider dine personlige grænser?

Af Lederne / www.lederne.dk

Bjørn er leder for et team med otte medarbejdere i en større interesseorganisation. Der er for nyligt annonceret en teambuilding-dag for den afdeling, som Bjørns team er en del af sammen med to andre teams. Der er langt op til en hel dags aktiviteter med skuespil, udklædning og sang og musik.

Den slags aktiviteter finder Bjørn meget grænseoverskridende, og han har derfor på ingen måde lyst til at deltage i teambuildingen. Overfor sine medarbejderehar Bjørn aldrig lagt skjul på, at han personligt finder den slags teambuilding latterligt, ydmygende og totalt grænseoverskridende.

Hvad synes du, Bjørn skal gøre?

At teambuilde medarbejdere i en hvilken som helst virksomhed er aldrig en let opgave, at den simple grund at der er lige så mange forskellige interesser og forbehold som der er folk i teamet. I dette dellemma er det måske ikke bare lederen der synes at udklædning, sang og dans går over hans grænser, men det gode ved det er at han er ærlig omkring det. Men hvad skal han gøre?

Mit forslag er følgende:

At tage en snak om hvad man ellers kunne gøre, om der er andre former for teambuilding, hvor han ikke føler hans grænser overskrides. Der findes mange forskellige former for teambuilding, så måske er der andet der passer bedre.

Og i det tilfælde at teamet ”brænder” for at gennemføre netop denne form for teambuilding, kan han jo trække stikket og undlade at deltage. Det er efter min mening helt legitimt, og respekterer Bjørn teamets ønsker må det også være teamets opgave at respekterer Bjørns valg.