Oplevelser & udvikling

Oplevelser & udvikling

Teambuilding Kompagniet i et historisk perspektiv

Historien om Teambuilding Kompagniet

Teambuilding Kompagniet blev grundlagt i 1999 af Jesper Ritzau og Christian Holst. Jesper havde en baggrund som soldat og bjergbestiger og Christian havde undervist og klatret med Jesper. Vi kaldte firmaet: Adventure Outdoor Teambuilding, da vi var meget inspireret af den engelske Outward Bound metode. Det handlede derfor først og fremmest om at være udendørs i den friske luft og lave en række fysiske aktiviteter. Gerne med en opsamling på læringspointerne, men ikke nødvendigvis. Kort fortalt handlede det om, at når der var ”højt nok til loftet” og man lavede en række fælles aktiviteter, så kom resten af sig selv. Og ingen tvivl om at det hjalp på udviklingen og læringsprocessen at slippe af med “kontoruniformerne” og at gennemføre aktiviteter sammen i teamet. Men det kunne være svært, at skelne i opsamlingerne mellem udførelsen af aktiviteten og læringspointen, hvis man ikke samler grundigt op på netop samarbejds-læringspointerne.

Det viste sig hurtigt for os at det var præcis her guldet var gemt. Men samtidig blev det klart for os at der findes rigtigt mange forskellige måder at gøre det på. Vi gik derfor på udkik efter inspiration. I foråret 2000 møder vi den engelske professor Roger Grenaway der har udviklet en helt ny metode til at samle op øvelser på. Hans grundlæggende filosofi er at aktivere refleksionsprocessen, så man f.eks. “stemmer med fødderne”. Det gør man f.eks. i forbindelse med en forventnings afstemning, hvor man beder alle deltagerne hæve armen i forhold til deres positive forventninger til en øvelseseffekt på kommunikationen i teamet. Hæves armen højt viser man at man har høje forventninger og det modsatte, hvis armen “bliver hængende”. Så uden at sige et ord har man pludseligt tilkendegivet sin mening i forhold til et emne.

Vi faldt fuldstændig for denne metode og koblede ”reviewing” teknikkerne på mange af vores teambuildingøvelser. Se mere om Rogers spændende udviklingsøvelser og teorier på denne hjemmeside. Roger Greenaways Reviewing Playback teknikker . Især kombinationen af non-vebale reviewing øvelser kombineret med individuelle refleksioner gav mange gode indsigter og forståelser for at udvikle samarbejdet i teamet.

Skal vi stå for dit teambuilding arrangement? Kontakt os nu.

Har du brug for hjælp til jeres næste teambuilding arrangement? Vi har over 20 års erfaring, og er klar til at rådgive og hjælpe dig. Vi glæder os til at høre fra dig!