Konfliktløsning - når samarbejdet ikke spiller
Alle teams kan få problemer og have konflikter. Og faktisk er det er godt tegn at ikke alle er enige. Men der er gode konflikter og dårlige. De gode konflikter bliver løst og der nås en fælles forståelse og accept af problemstillingerne. Dårlige konflikter er konflikter der ikke bliver løst og som får lov til at forsætte og skabe irritation og dårligt samarbejde. I sidste ende et dårligt arbejdsmiljø og dårlige resultater.
Heldigvis kan der oftest gøres noget ved det. Her går vi ind og arbejde med teamudvikling i jeres organisation.
Når vi arbejder med teams der har fået problemer, bruger vi en del tid på at afdække og forstå problemerne for dermed også at kunne forstå en del af løsningerne. Men vi tror også på at problemer kun delvis kan løses ved at forstå problemerne. Mange gange er løsningen på problemet gemt i helt andre perspektiver og forhold der eksisterer i teamet.
Når vi arbejder løsningsorienteret med teams i konflikt, arbejder vi på at procesorienteret og i samarbejde med teamet går igennem en udviklingsproces der skaber nye indsigter og forståelser og dermed nye løsninger.
Konfliktløsning er en forandringsproces
Når vi arbejder med teams i konflikt, tager der ofte tid. Det gør fordi der kan være svært for mange at åbne op og tage imod input der ofte kræver at man skal lave om på noget personligt. Et kendt citat siger at ”Alle ønsker udvikling, men ingen ønsker forandring”. Citatet sætter fokus på et at de kendte problemstillinger ved konfliktløsning, at personer i konflikt typisk mener, at det er de andres skyld. Og at få åbnet op for en lyst og interesse og forståelse for, hvad der skal til at løse konflikten. Det kan tage tid! Men omvendt er det i alles interesse, da det i et konfliktløsningsforløb bliver meget klart for alle, hvor skadeligt konflikterne er. Og at konflikter i teams oftest rammer alle, i teamet på en eller anden måde. Det er altså i alles interesse at få løst konflikten.
Metode og værktøjer
Vi bruger værktøjer og metoder der udspringer den systemisk og løsningsfokuseret vinkel, og sætter det sammen med aktiviteter og refleksioner der skaber indsigt og forståelse i teamet for hvad det er der skal til for at gøre situationen bedre.
Vi bruger desuden ofte personprofil værktøjer som DISC og Styrketest til at skabe en bedre indsigt og forståelse for ens egen, samt de andre i teamets adfærd. Alene dette forhold kan give en stor forandring og ny energi i teamet.
Ring til os og få et godt tilbud.
Skal vi stå for dit teambuilding arrangement? Kontakt os nu.
Har du brug for hjælp til jeres næste teambuilding arrangement? Vi har over 20 års erfaring, og er klar til at rådgive og hjælpe dig. Vi glæder os til at høre fra dig!